Bøker


Polen. Aske og diamanter
(Humanist forlag, 2019)

Min tredje bok er en innføring i polsk politikk og samfunnsliv, inkludert et bredt historisk bakteppe. De fleste av Europas utfordringer er satt på spissen i Polen. Landet er derfor et godt utgangspunkt for bredere forståelse. Polen. Aske og diamanter fikk svært positiv mottagelse, med terningkast 6 fra Bernt Hagtvet i Dagbladet og terningkast 5 i Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.  Også Aga Sadlowska i Minerva og Joanna Rzadkowska i Blabla lot seg begeistre. 

 

 

 

 


Angela Merkel. Et europeisk drama
(Kagge forlag, 2016)

Boken er en biografi om den mektige tyske kansleren. Den tar for seg hennes to liv: som naturvitenskapelig forsker bak Muren i DDR og som politiker i det gjenforente Tyskland etter 1990. Boken følger henne også tett gjennom den dramatiske flyktningkrisen i 2015/16. Den fikk en svært positiv mottagelse og ble anmeldt både i Aftenposten og Morgenbladet, i Dagbladet og Bergens Tidende – de to sistnevnte ga terningkast fem. Boken fikk også fem av seks hjerter i den danske avisen Politiken. Angela Merkel. Et europeisk drama ble kjøpt inn av Norsk kulturråd.


Da øst ble vest. Livet i Europa etter kommunismens fall
(Kagge forlag, 2014)

Min debutbok er dels nyere politisk historie, dels reiseskildring. Den tar for seg hva som skjedde i det østlige Europa da kommunismen falt i 1989. Jeg går særlig tett på Tyskland, Polen og Ungarn, men er også en svipptur innom Romania og Ukraina. Boken fikk god mottagelse, blant annet med anmeldelser i Stavanger Aftenblad, Aftenposten og Nordisk østforum.